RSS

You are here

Дамњановићева: Подржавамо изградњу гондоле, али закон је исти за све инвеститоре

Државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Александра Дамњановић, поручила је данас да министарство подржава изградњу гондоле на Златибору, али у складу са законом, који једнако важи за све инвеститоре у Србији.Она је, поводом протеста групе грађана предвођене председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем испред министарства и Владе Србије, истакла да се по свим захтевима Чајетине за изградњу гондоле поступало у законским роковима, па чак и раније.


Дамњановићева је прецизирала да су у захтеву за издавање дозвола уочени пре свега технички недостаци у пројектној документацији, па је министарство захтевало од општине Чајетина да те недостатке отклони.


„То бисмо захтевали и од свих других инвеститора, како год се они звали, јер закон
је исти за све. Нема овде никакве малициозности, напротив. Министарство подржава изградњу гондоле, а телефони и мојих сарадника и мој отворени су 24 сата за представнике општине Чајетина. А све што се дешава изван овога не спада у домен рада министарства, већ у домен политике“, поручила је државна секретарка.


Она је објаснила и да је један од основних услова да би била издата грађевинска дозвола достављање доказа о одговарајућем праву над грађевинским земљиштем, а да је министарство, управо у том делу, општини Чајетина изашло у сусрет.


„Излазећи Чајетини у сусрет, министарство је дозволило да се пројекат ради по фазама, и то је предвиђено у локацијским условима. За прву фазу изградње, за излазну станицу Торник, постоји решена имовина и то није никакав проблем. Али за другу фазу се чека окончање судског спора који је повела Република Србија против одређених лица ПК Златибор“, рекла је она, додајући да се нада успеху у том спору.