RSS

You are here

Ђуранова: Сарадња министарства и јавних предузећа убрзаће озакоњење

Даринка Ђуран, помоћница министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић, присуствовала је данас радном састанку, где се расправљало о томе како спровођење Закона о озакоњењу објеката, односно доношење решења о озакоњењу, учинити ефикаснијим.
 

Помоћница министра је представила досадашње резултате спровођења Закона о озакоњењу и указала на неопходну што бољу сарадњу свих надлежних страна, али и на важну улогу јавних предузећа у бржем доношењу решења о озакоњењу.
 

Како би спровођење Закона о озакоњењу било брже и ефикасније, представници Министарства су са јавним предузећима договорили да се размотри и израда заједничког упутства за издавање сагласности које та предузећа дају, као и рокови.
 

“Важно је да се цео поступак између надлежних органа спроводи у складу са Законом о општем управном поступку”, истакла је Ђуранова.
 

Представници Министарства одговарали су на сва питања представника локалних самоуправа, као и јавних предузећа.
 

“Радили смо и на превазилажењу свих проблема и недоумица приликом доношења решења и грађевинских инспектора и решења о озакоњењу, како би се цео поступак озакоњења несметано спроводио”, објаснила је помоћница министра Даринка Ђуран.