RSS

You are here

Илић обишао најсавеменију платформу за одлеђивање на Аеродрому “Никола Тесла”

Помоћник министра за ваздушни саобраћај Зоран Илић обишао је данас са вршиоцем дужности генералног директора Аеродорма „Никола Тесла“ у Београду Сашом Влаисављевићем зимски штаб тог аеродрома и најсавременију платформу за одлеђивање и спречавање залеђивања авиона.

Илић је истакао да захваљујући савременој опреми није било никаквих кашњења нити отказивања летова, па је и поред сложених временских услова и црвеног метео-аларма београдски аеродром отворен за авио-саобраћај.

Он је честитао генералном директору Влаисављевићу што се, како каже, потрудио на све могуће начине да се заврши добра и технолошки врхунска платформа, опремљену средствима и машинама како би се обезбедили одлеђивање авиона и заштита од залеђивања током лета.

Илић је нагласио да ниједан лет са београдског аеродрома није отаказан због временских услова још од 2014. године.

„И у овако тешким условима било је само мањих закашњења због аеродрома са којих су авиони долазили или су морали да чекају у Београду на полетање како би се на одредишним аеродромима обезбедили услови“, објаснио је Илић.

Све оперативне службе аеродрома непрекидно су ангажоване како би се авио-саобраћај одвијао безбедно и сигурно, уз пружање ефикасне услуге путницима и комфор док бораве на аеродрому.

Уколико дође до кашњења авиона у одласку из Београда, на захтев авио-компаније Аеродром „Никола Тесла“ организује се обезбеђивање оброка и освежења за путнике.