RSS

You are here

Михајловићева: Дуж Коридора 10 отворено 55 фабрика и погона


Политичка стабилност, добра путна инфраструктура и брзо добијање грађевинских дозвола најважнији су за привлачење страних инвестиција, а до сада је дуж Коридора 10 отворено 55 фабрика и погона, рекла је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, гостујући данас на Телевизији Пинк.

Она је навела да ће ове године бити завршена деоница ауто-пута Обреновац-Прељина дужине 103 километра на Коридору 11, да ће се наставити са изградњом регионалних али и ауто-путева, као и железничке инфраструктуре.

"Све претходне владе су толико причале о Коридору 10, а ниједна га није завршила. Зато је теретни саобраћај отишао преко Бугарске и Румуније иако им је то дужи пут. Они пре нас су узимали кредите, причали о изградњи Коридора 10 и нико ништа није урадио", рекла је Михајловићева.

Она је додала да је прошле године на српским ауто-путевима било 3,5 милиона аутомобила више него 2015. године, јер је уређена путна инфраструктура.

Говорећи о доласку страних инвеститора, она је рекла да сваки инвестор гледа колико је држава политички стабилна, те да нико неће да уложи у нестабилну државу.

"Ми смо једина држава у региону која има политичку стабилност", појаснила је она, и додала да се данас грађевинске дозволе добијају за шест дана, а не као раније када је просек био 285 дана, па и више година за добијање дозволе.

Упитана да ли ће у грађевинским радовима на важним инфраструктурним пројектима доћи до застоја због председничких избора, она је рекла да нема стајања, да застоја није било ни у току парламентарних избора, па га неће бити ни сада.