RSS

You are here

Михајловићева и директори клиника о пројектима реконструкције болница у Србији

У Влади Србије данас је одржан први састанак Координационог тела за реализацију пројеката, улагања у реконструкцију или изградњу клиничких здравствених центара, којим председава потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић.


Чланови овог тела чији је задатак да надгледа и убрзава пројекте реконструкције здравствених установа су и министар здравља Златибор Лончар, градоначелник Београда Синиша Мали, градски менаџер Горан Весић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и стручњаци из области здравства и грађевинарства.

Учесници су нагласили да ће се бавити конкретним задацима и њиховом реализацијом, а не причама о проблемима из прошлости.


На данашњи састанак били су позвани директори седам београдских здравствених установа које ће бити реконструисане из кредита Банке за развој Савета Европе: Универзитетске дечије клинике у Тиршовој, Клинике за гинекологију и акушерство у Вишеградској, КБЦ „Драгиша Мишовић“, Ургентног центра Клиничког центра Србије, Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије и Одељења педијатрије КБЦ Земун.


Договорено је да представници ових установа у наредних десет дана припреме и прикупе сву документацију која је потребна за почетак грађевинских радова, као и коначну процену трошкова. Следећи састанак Координационог тела биће одржан 28. фебруара, када ће бити утврђен почетак радова на сваком појединачном пројекту у поменутих седам здравствених установа у Србији.