RSS

You are here

Михајловићева и Манчанг: Што пре почети радове на обилазници око Београда

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са амбасадором НР Кине у Србији Лијем Манчангом и представницима компаније “Power Construction Corporation of China” о припремама за почетак радова на изградњи обилазнице око Београда.

 

“У новембру 2016. на самиту у Риги потписали смо комерцијални уговор за наставак изградње обилазнице око Београда. Овај пројекат је од великог значаја за Владу Србије и желимо да радови на изградњи почну то пре“, рекла је Михајловићева.

 

Амбасадор Манчанг рекао је да постоји пуна подршка сарадњи са Србијом, посебно у области инфраструктуре, те да је у интересу обе стране да овај пројекат што пре почне да се реализује.

 

Комерцијални уговор за наставак изградње обилазнице око Београда, вредан 207 милиона евра, потписан је са кинеском компанијом "Power Construction Corporation of China” у оквиру Петог самита шефова влада Кине и 16 земаља централне и источне Европе у Риги. Уговором су обухваћени радови на деоници од Остружничког моста до Бубањ потока, дужине 19,5 километара.