RSS

You are here

Михајловићева обишла нове операционе сале: Ово је само почетак

 

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са министром здравља Златибором Лончаром нове неурохируршке и микрохируршке операционе сале у Ургентном центру Клиничког центра Србије, што је први и важан корак у реализацији Пројекта реконструкције и изградње седам болничко-здравствених центара у Србији, вредног 100 милиона евра.

 

“Поносни смо што је овај посао завршен и пре рока и квалитетно. Обнова ове две операционе сале је за нас веома важна како би наши грађани имали најбољу могућу услугу и како бисмо имали виталну и здраву нацију”, рекла је потпредседница Михајловић.

 

Она је истакла да је завршетак радова две операционе сале симболичан почетак реконструкције свих седам клиничко-здравствених центара, којима се бави Координационо тело за подршку реконструкцији и изградњи клиничких центара у Србији, на чијем је челу.

 

Према њеним речима, планирана динамика је таква да се очекује да пројекти буду готови у јуну, а да први радови на клиникама, вредни укупно 100 милиона евра, почну крајем августа или почетком септембра.

 

“Очекујем да ћемо се овим поводом поново видети крајем лета, а планирали смо да сви радови на обнови клиничких центара буду завршени током 2018. године, док ће једино Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње бити готов током 2019. године”, нагласила је потпредседница Владе.

 

Министар Лончар је навео да су радови у две сале у Ургентном центру завршени недељу дана пре рока и да то треба да буде пример како би обнова здравствених установа требало да се ради.


"Такве фирме су нам потребне и такви људи би требало да раде у здравству. Имајте на уму да пацијенти већ чекају да уђу и да се овде већ данас, ноћас и наредних дана врше операције", рекао је Лончар.