RSS

You are here

Михајловићева: Приправност због најављених непогода

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, наложила је данас свим предузећима и агенцијама у свом ресору да, због најављених временских непогода, буду у приправности и предузму потребне превентивне мере.


Михајловићева је поручила да свако предузеће или агенција, у случају да региструје утицај лошег времена на несметано одвијање саобраћаја, о томе одмах обавести ресорно министарство, како би се, у случају потребе, заједнички правовремено реаговало.

 

Писмо је упућено ЈП “Путеви Србије”, “Коридорима Србије”, железничким предузећима “Инфраструктура железница Србије”, “Србија карго”, “Србија воз”, Дирекцији за железнице, Саобраћајном институту ЦИП, Институту за путеве, Агенцији за безбедост саобраћаја, као и Аеродрому "Никола Тесла", компанијама “Ер Србија” и “Јат техника”, Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије и Контроли летења Србије и Црне Горе – SMATSА. Међу алармираним институцијама су и лучке капетаније, Агенција за управљање лукама, Дирекција за водне путеве, Управа за утврђивање способности бродова за пловидбу, Управа за транспорт опасног терета, као и Грађевинска дирекција Србије.