RSS

You are here

Михајловићева са делегацијом Јужне Кореје о увођењу директне авио-линије

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са замеником министра за цивилно ваздухопловство у Министарству просторног планирања, инфраструктуре и транспорта Јужне Кореје Хон-таик Сухом о сарадњи две земље, пре свега у области авио-саобраћаја, али и о успостављању директне авио-линије која би повезала Србију и Јужну Кореју.


Делегација Јужне Кореје, предвођена Хон-таик Сухом, изразила је заинтересованост да се успостави директан лет између две  земље на недељном нивоу.

 
Успостављање директне линије наставак је добре сарадње, будући да је потпредседница Михајловић, која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, са амбасадором Јужне Кореје у Србији Ли Дохуном пре годину дана потписала Споразум о ваздушном саобраћају, који је и предуслов за увођење директних летова.


Михајловићева је на састанку рекла да је Србија спремна за даљу и још бољу сарадњу, али и да је вољна да учи од најбољих када је реч о авио-сектору.

 
Она се осврнула на то да је међународни аеродром „Инчон“ у Сеулу у Јужној Кореји један од најбољих на свету, а како је речено на састанку, постоји интересовање за концесију нашег Аеродрома „Никола Тесла“.