RSS

You are here

Михајловићева са Хасановим: Почињемо радове на обилазници око Београда

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са амбасадором Азербејџана у Србији Елдаром Хасановим у вези са почетком радова на делу обилазнице око Београда, на којој ће радити азербејџанска компанија „Азвирт” и кинеска фирма „Синохидро”.

 

„На изградњу обилазнице око Београда чекало се 20 година. Ова Влада је покренула тај веома важан пројекат и у најскоријем периоду крећемо радове на наставку обилазнице од Остружничког моста до Бубањ потока“, изјавила је Михајловићева.

 

Амбасадор Хасанов је захвалио потпредседници Михајловић због успешне сарадње и одличних партнерских и стратешких односа са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Он је додао да компанија „Азвирт“ поседује најсавременију опрему и технику која је на располагању пријатељској Србији. Компанија „Азвирт“ била је главни извођач на градњи ауто-пута од Љига до Прељине, који је у новембру прошле године пуштен у саобраћај.

 

Михајловићева је подсетила да је заједно са „Путевима Србије“, који су инвеститор овог пројекта, са Кином потписала комерцијални уговор за ову деоницу вредан 207 милиона евра. Уговор предвиђа и да домаће компаније учествују у радовима са 49 одсто.