RSS

You are here

Михајловићева са транспортним тимом Светске банке о пројектима у друмском и железничком саобраћају

 

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са транспортним тимом Светске банке о пројектима у друмском и железничком саобраћају.

 

Главна тема разговора са делегацијом Светске банке, коју су предводили шеф канцеларије Светске банке Тони Верхеијен, и лидер пројекта Бахер Ел-Хифнави, било је финализовање концепта и обима новог пројекта за финансирање друмских и железничких секција широм Србије.

 

Договорено је да се прво крене у финасирање одржавања путева по моделу уговора заснованом на учинку (Performance Based Maintenance Contracting – PBMC), а по сличном моделу би се за железничку инфраструктуру разматрало финансирање у оквиру новог кредита Светске банке за 2018/2019. годину, на основу програма одржавања који би завршили до краја ове године.

 

Потпредседница Михајловић захвалила је Светској банци на доброј сарадњи и истакла партнерски однос Владе Србије са овом међународном финансијском институцијом.

 

На састанку је такође било речи и о плановима за опремање електроенергетским инсталацијама и опремом дуж коридора Е-80 и Е-75.