RSS

You are here

Од новембра путовање од Чачка до Београда краће за још сат времена

"Чачак ће бити саобраћајни и транспортни центар Србије јер ће поред овог града ускоро пролазити два ауто-пута. А од новембра ће путовање до Београда бити скраћено за још сат времена, када завршимо ауто-пут од Обреновца до Љига", изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, за чачанску ТВ Галаксију.

 

“Крајем године имаћемо укупно 103 километра ауто-пута од Обреновца до Прељине, односно Чачка на Коридору 11”, рекла је Михајловићева. Она је подсетила и да је прошле године у саобраћај пуштен ауто-пут од Љига до Прељине.

 

"Други ауто-пут који ћемо градити је од Прељине до Појата, и он ће повезати Чачак са Коридором 10 и наше две најзначајније саобраћајнице. Очекујем да до краја године потпишемо финансијски уговор о градњи овог ауто-пута", додала је Михајловићева.

 

Она је истакла да је у претходне две године Влада Србије уложила 600 милиона динара у одржавање путева у Чачку, а 1,8 милијарди динара у читав Моравички округ. Михајловићева је додала да је у плану и модернизација и реконструкција пруге Сталаћ-Краљево-Пожега, дужине 135,7 км, за брзине возова до 120 км/ч, и електрификација деонице Сталаћ-Краљево. Процена је да би вредност инвестиције била око 70 милиона евра.