RSS

You are here

27. април "дан Д" за Жежељев мост

Уколико покрајинска влада до 27. априла не уради све што је требало да уради претходних годину дана, извођач ће прекинути градњу Жежељевог моста у Новом Саду, изјавила је данас министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

Михајловић је гостујући на ТВ Пинк подсетила да је војвођанска влада финансијер изградње тог моста, који се гради 10 година, да Влада Србије и Град Нови Сад нису нашли заједничко решење и да све због тога стоји.

 

"Одржали смо више од 30 састанака у претходних годину дана са људима из покрајине и града", рекла је Михајловић.

 

Она је казала и да је Владе Србије учинила све, иако није уговорна страна, да је понудила решења и да је на Покрајини да та решења прихвати или не.

 

Упитана да прокоментарише недавни инцидент с владиним авионом у коме се налазио председник Србије Томислав Николић који је морао због тога да одложип осету Ватикану, Михајловић  је рекла да очекује да ће данас, евентуално сутра бити комплетиран извештај о томе шта се заправо догодило владином авиону.

 

Владин авион типа "фалкон 50", којим је Николић са сарадницима кренуо за Ватикан, у петак, 17. априла, принудно се вратио на београдски аеродром због квара на једном мотору.

 

Министарка је истакла да Директорат цивилног ваздухопловства има своју инспекцију, која мора да обави инспекцијски преглед.

 

"Очекујемо данас, евентуално сутра, да добијемо комплетан извештај, од тога да ће се разговарати са пилотима до тога шта се заиста технички све десило, да просто изврше реконструкцију догађаја", најавила је Михајловић.

 

Упитана о реконструкцији владе, Михајловић је поновила да о томе још није било разговора и да премијер Александар Вучић "прави и мења тим".