RSS

You are here

Аеродром “Никола Тесла“ спреман за летове ка САД

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловића присуствовала је данас отварању службеног пролаза „Д“ на Аеородрому “Никола Тесла“ и поручила да је његовим пуштањем у рад испуњен један од најважнијих услова за директне летове ка САД.
 
Службени пролаз “Д“ за прелазак возила у обезбеђивано-рестриктивну зону јутрос је отворио председник Владе Србије Александар Вучић, а отварању  је присуствовао и генерални директор Аеродрома “Никола Тесла“, Саша Влаисављевић.
 
"Овај објекат је био највећа фалинка у безбедосним контролама, а мере безбедности се пооштравају када летите за САД. Прекоокеански летови траже најстрожије контроле уз коришћење најстрожијих безбедносних система", поручио је Вучић. Вучић је додао и да ће “Ер Србија“ за потребе летова за САД запослити додатно кабинско особље, око 120 радника, као и 30 пилота.
 
Потпредседница Михајловић је рекла да је отварање пролаза "Д" био један од најважнијих услова да бисмо могли да летимо за САД.
 
"Аеродром је спреман да крене са директним летовима за САД, а Србија ће бити једина земља у региону одакле ће се летети за Америку", рекла је Михајловић и додала да се нада да ће број путника на београдском аеродрому наредних година стално расти.
 
Генерални директор Аеродрома „Никола Тесла” Саша Влаисављевић истакао је је указао да су на "Д" пролазу радиле само домаће компаније и да се ради о инвестицији аеродрома.
 
Влаисављевић је подсетио да ће у овој години Аеродром "Никола Тесла" имати профит од више од 2,6 милијарди динара, додајући да су прошла и ова година по финансијским резултатима најбоље у историји аеродрома.
 
Нови објекат је укупне површине 340 квадратних метара, а вредност радова је око 50 милиона динара. Службени пролаз "Д" опремљен је савременом контролом приступа са видео надзором, противдиверзионом контролом и баријерама на приступном путу. Стари "Д" пролаз имао је мануелни преглед лица и ствари, бројније људство ради одржавања нивоа безбедности, а рампе су механички подизане.