RSS

You are here

Безбедност у саобраћају нема алтернативу

Безбедност у саобраћају нема алтернативу нити начине да се грешке поправе. То нам показује тешка саобраћајна несрећа од ноћас у којој је нажалост једна девојка изгубила живот, а чак 80 људи је повређено међу којима 13 деце код Бубањ Потока приликом превртања аутобуса.

 

Док полиција још истражује узроке ове тешке несреће, Тело за коoрдинацију безбедности саобраћаја на путевима којим руководи потпредседница Владе, проф. др Зорана Михајловић апелује на све возаче да подигну ниво безбедности на путевима тако што ће се у саобраћају понашати одговорно.

 

То значи стриктно поштовање саобраћајних прописа, нулту толернацију на алкохол за возаче, одморне и спремне возаче аутобуса.

 

Позивамо и све туристичке агенције да одговорно планирају смене возача у актуелним летњим туристичким дестинацијама које су по правилу дуге, да не ризикују животе путника јер животе људи на путевима можемо сачувати само ако се сви укључимо у акцију подизања свести о могућим трагичним последицама небезбедне вожње.

 

Нека нам ноћашња несрећа првог дана лета, буде опомена да се више не понови до краја сезоне годишњих одмора када се очекује већи интензитет саобраћаја.