RSS

You are here

Деоница Љиг-Прељина најкасније до 25.августа

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић најавила је данас да ће деоница аутопута на Коридору 11 Љиг-Прељина бити завршена најкасније до 25. августа.

 

Михајловић је у Горњем Милановцу рекла Танјугу да ће деоница Љиг -Прељина, на Коридору 11, у дужини од 40,36 километара бити пуштена најкасније до 25.августа како је то предвиђено планом.

 

"Деоница ће бити пуштена за саобраћај, као што је планирано по уговору и по квалитету. Ниједан једини дан не идемо ван плана. Може само да се деси да послови буду завршени раније од плана", казала је Михајловић.

 

Према њеним речима, ради се о веома важној деоници, која ће значајно смањити време путовања од Београда до Чачка и то за најмање пола сата.

 

Што је још важније, подвукла је она, ова деоница ће повећати и безбедност у саобраћају.

 

"Отварањем овог пута сигурно ћемо смањити сваку врсту несрећа, да не говорим о онима са смртним исходом", истакла је Михајловић, која је присуствовала данашњој свечаности поводом пробијања тунела Савинац на Коридору 11.

 

На деоници Љиг-Прељина ради 101 домаћа фирма, а дневно, даноноћно, ради 1.075 радника.

 

Вредност радова на овој деоници је 308 милиона евра, и до сада је асфалтирано 36 километара аутопута у пуном профилу, те је урађено још 19,5 километара локалних путева.