RSS

You are here

Домаћи путари уз Министарство до више посла

Улога Mинистарства је да обезбеди услове да фирме раде по закону, да се поштују радници и да учини све да домаће компаније буду извођачи, а задатак путара је да сви буду поносни на путеве, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.


Она је, учествујући на отварању 20. радничко-спортских игара "Путаријада 2015" рекла да је то одлична прилика да на једном месту буду радници, синдикати, послодавци и захвалила се синдикатима што су је позвали.

 

 "Моје је и Министарства да обезбедимо услове да раде фирме по закону, да се поштују радници, и са друге стране, наравно да учинимо све да домаће компаније буду извођачи, а њихов задатак је да будемо поносни на путеве, а не да имамо проблем са стањем и одржавањем путева", поручила је Михајловић.


Председница Самосталног синдиката путара Србије Соња Вукановић рекла је да је то први пут да су позвали ресорног министра да отвори игре, јер је ово, како је навела и први пут да имају правог саговорника и социјалног партнера који разуме проблеме које имају и синдикати и послодавци и који заиста помаже да се ти проблеми превазиђу.


"Наша предузећа су по први пут добила од међународних кредита послове које раде, чиме смо практично успели не само да сачувамо, већ и да увећамо број радних места у путној привреди. Ја се искрено надам да ће се та добра сарадња наставити, јер једино на тај начин може да буде добро свима, и послодавцима и запосленима, а и држави", рекла је Вукановић.

 
Према њеном мишљењу, за кратко време је доста тога урађено, почев од усвајања Конвенције 94 међународне организације рада, која је била основ за прављење белих и црних листа послодаваца, те да се искрено нада да ће истрајати у томе на опште добро.


На Копаонику се од 25. до 28.06.2015. одржавају 20. радничке спортске игре "Путаријада 2015." у организацији Самосталног синдиката путара Србије.