RSS

You are here

Европска недеља мобилности

 ГРАДОНАЧЕЛНИЦИМА И ПРЕДСЕДНИЦИМА ОПШТИНА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

           

 

Поштовани/е,

 

Обавештавамо вас да ће се у Србији ове године од 16. до 22. септембра по осамнаести пут организовати Европска недеља мобилности (ЕНМ), на тему „СИГУРНО ХОДАЊЕ И БИЦИКЛИЗАМ“, у оквиру кампање Европске комисије „Одржива урбана мобилност“, а по позиву европске комесарке за транспорт госпође Виолете Булц.

 

Циљ ЕНМ је да се промотивним манифестацијама и спровођењем макар једне трајне мере у вашем граду/општини учини покушај да се смањи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за кретање пешака и бициклиста. Ове године је посебан акценат дат на акције којима се указује на безбедно пешачење и бициклизам, а мото овогодишње акције је „Крећите се са нама“. Више информација о овогодишњој акцији и начину укључивања можете пронаћи на сајту http://www.mobilityweek.eu, као и на сајту националног координатора Европске недеље мобилности, „Југо циклинг кампања“, на www.bicikl.info.

 

Сходно наведеном, задовољство нам је да вас позовемо да се прикључите Европској недељи мобилности, како бисмо заједно пружили подршку у промовисању ове иницијативе и ојачали учешће локалних власти у побољшању квалитета живота наших и ваших суграђана, очувању животне средине, одрживог развоја градова и општина, а све кроз промовисање пешачења и бициклизма, као и стварању једног бољег и лепшег простора за живот свих нас.

 

Такође, у жељи да на најбољи начин промовишемо учешће Републике Србије у овогодишњој Европској недељи мобилности, молим да извештаје о предузетим активностима пошаљете Нациналном координатору на адресу: Кнегиње Љубице 12, 11000 Београд и на имејл: info@bicikl.info.

 

            С поштовањем

 

 

ПОТПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ

                                                                                                И

                                                                                               МИНИСТАРКА

 

Проф. др Зорана Михајловић