RSS

You are here

ФИЦ Михајловићевој: Шампиони сте у променама

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са председницом Савета страних инвеститора (ФИЦ) Јаном Михајловом о наредним корацима за поправљање пословног окружења у Србији и у том циљу најавила формирање радне групе која ће се бавити препорукама које та организација годишње објављује у „Белој књизи“.


Михајлова је похвалила овогодишњи напредак Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке, што је резултат рада радне група коју води потпредседница Михајловић, и навела да су потребне даље реформе како би Србија још више напредовала.


„Вас видимо као шампиона у променама које су Србији потребне да би даље напредовала и развијала се. Водите Радну групу за Дуинг бизнис, имате искуства у решавању проблема, па је за нас важно да чујемо ваше предлоге како убрзати реформе у Србији“, рекла је Михајлова потпредседници Михајловић.


Михајловићева је одговорила да ће на некој од наредних седница Владе предложити формирање радне групе која ће се бавити предлозима страних инвеститора, садржаним у Белој књизи ФИЦ-а, о томе како унапредити пословно окружење у Србији.


Радна група ће, рекла је Михајловићева, бити формирана по угледу на ону која се бави унапређењем положаја Србије на Дуинг бизнис листи, а чији се рад до сада показао као веома успешан, будући да је Србија у топ 10 земаља света по спровођењу реформи, а за две године је напредовала на листи за чак 44 позиције.


Савет страних инвеститора је поздравио и предстојећу реформу катастра, а било је речи и о прекограничној трговини и сарадњи, инфраструктурној повезаности и закону о конверзији.