RSS

You are here

Француска привредна делегација у посети Министарству

Француска привредна делегација која борави у посети Србији заједно са премијером те земље Мануелом Валсом, посетила је данас Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, и разговарала са тимом Министарства о могућој сарадњи на инфраструктурним пројектима.

 

Француској делегацији представљени су пројекти Министарства у области путне и железничке инфраструктуре, као и планови за развој аеродрома у Србији. Државни секретар Дејан Трифуновић рекао је да је приоритет Министарства бржа реализација и завршетак текућих пројеката у путној и железничкој инфраструктури.

 

Најважнији пројекти у путној инфраструктури односе се на изградњу Коридора 10 и Коридора 11, а њихова вредност износи око две милијарде евра, док је вредност пројеката на железници око 1,3 милијарди евра.

 

Као други приоритет Министарства, Трифуновић је навео реформисање јавних предузећа ради повећања њихове ефикасности, где је посебно истакао припајање предузећа “Путеви Србије“ и „Коридори Србије“.

 

На састанку је оцењено да постоји велики простор за унапређење економских односа између Србије и Француске и изражено интересовање француских компанија за улагање у Србију.