RSS

You are here

Горњи Милановац и Црна Трава на пријему у Министарству

Убрзање започетих пројеката, изградња инфраструктуре те бржи развој привреде заједничке су потребе општина Горњи Милановац и Црна Трава чији су се представници данас састали са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на редовном пријему општина у овом Министарству.

 

Милисав Мирковић, председник општине Горњи Милановац истакао је да су у овој општини задовољни до сада постигнутим резултатима у овој општини која није кредитно задужена али им је потребна помоћ државе за изградњу водовода ка Руднику и у реконструкцији моста у Брђанима.

 

Ово је општина која ће имати највише додирних тачака са трасом Коридора 11, што ће донети убрзани развој, оцењено је.

 

На другој страни, општина Црна Трава је најнеразвијенија општина у Србији која се бори са великим одливом становништва и великим бројем старачких домаћинстава због убрзаног одлива младих из ове општине.

 

Како је рекао, Славољуб Благојевић, председник ове општине, у Црној Трави се годишње роди само три беба у просеку док је стопа морталитета  50 људи годишње будући да је просечна старост становништва 60 година.

 

На састанку је договорена боља координација са Министарством пољипривреде и заштите животне средине будући да је ово крај који има потенцијала у производњи здраве хране, пре свега боровнице.

 

Већи подстицаји привреди су од суштинског значаја за одрживост ове општине, оцењено је.