RSS

You are here

Информација о ситуацији у путничком, железничком и ваздушном саобраћају за 04. јун 2014. године

Ради санирања  штете од поплава, сва путарска предузећа ангажована су на терену 24 часа и са неопходним људством и машинама раде на рашчишавању воде, одрона, осулина, обореног дрвећа и осталих наноса. Возачима се препоручује опрезна вожња због појаве учесталих одрона и воде на путу.

 

Према подацима ЈП “Путеви Србије”, неопходне машине и људство путарских предузећа ангажоване су за чишћење воде, одрона и осулина са терена на територији Чачка, Гуче, Лучана, Пожеге, Новог Пазара, Краљева, Ивањице, Гоча, Зајечара, Мајданпека, Голупца, Ниша, Куршумлије, Куршумлијске бање, Пролом бање, Луковске бање, Врања, Лесковца, Крушевца и Краљева. Град Крушевац је преко штаба за елементарне непогоде ангажовао додатну опрему и људство из своје надлежности. Исте активности предузимају се и на територији Ваљева,  Београда, Обреновца, Пожаревца и Крагујевца, коју одржавају ПЗП Ваљево, Србијааутопут, ПЗП Београд, ЈКП Београдпут, ПЗП Пожаревац и ПЗП Крагујевац. На територији Новог Сада, Руме, Фрушке горе, Иришког Венца коју одржава Бачкапут и Сремпут Рума, ангажоване су неопходне машине и људство за чишћење воде, одрона, дрвећа  и осулина са терена. На осталим државним путевима саобраћај се одвија нормално.

 

Радници предузећа „Нега кола“ јуче у поподневним часовима одблокирали су колосеке у железничкој станици Београд и пругу Земун – Земун Поље, након чега је уследило успостављање саобраћаја на овим деоницама и нормализација железничког транспорта на територији „Железница Србије“. Због бројних оштећења на прузи Београд – Врбница-Бар, проузрокованих поплавама, и даље је на снази измењена организација саобраћаја међународних, као и возова из унутрашњег путничког саобраћаја. На овој прузи и даље је у прекиду саобраћај од Београда до Ластре а на снази је и обустава саобраћаја путничких возова на релацији Панчево Војловица – Панчевачки мост – Ваљево и обратно, као и на релацији Ваљево – Београд центар. 

 

На Аеродрому „Никола Тесла“ сва слетања и полетања одвијају се несметано, а авио-саобраћај одвија се по планираном реду летења.

 

У прилогу је извештај ЈП „Путеви Србије“ са списком деоница на државним путевима где је саобраћај обустављен или се одвија по измењеном режиму, као и деоница на којима у међувремену саобраћај нормализован.

 

Документи: