RSS

You are here

Инсистирамо да се утврде и казне одговорни за судар путничког и теретног воза

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре инсистираће код железничких предузећа на томе да се утврде све чињенице и казне сви одговорни за данашњи инцидент у Рипњу, где је путнички воз налетео на локомотиву “Србија карга”, која је стајала на отвореној прузи.

 

Много тога урађено је у претходних неколико година да Србија добије модерну железницу, почев од новца који је држава обезбедила да се обнови више од 220 километара пруга широм Србије и набави 48 нових путничких возова, до реформисања железничких компанија како би пословале ефикасно и одрживо.

 

Нећемо дозволити да било чија неодговорност, несавесност и криминал угрозе огроман труд и рад хиљада запослених у железници, у менаџменту компанија и ресорном министарству, који чине све да Србија добије ефикасан, поуздан и сигуран транспорт железницом.

 

Железница припада свима, и грађанима који је користе, и запосленима на железници, који су посебно одговорни да чувају имовину железнице и воде рачуна о сваком путнику.

 

Безбедност путника је увек на првом месту и инсистираћемо на томе да се све околности у вези с јутрошњом незгодом до краја испитају, да се утврди ко је у инциденту учествовао, као и да железничке компаније најоштрије казне одговорне.