RSS

You are here

Јасмина Милошевић в.д. директор Агенције за безбедност саобраћаја

Влада Србије именовала је на данашњој седници Јасмину Милошевић на место вршиоца дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја.
 
Државни секретар у Mинистарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Дејан Трифуновић рекао је да овим именовањем решен административни проблем који је настао јер по престанку мандата претходног в.д. директора, Милана Божовића, није имао ко да потписује решења за увоз возила у Србију која чекају на царини.
 
"Као што је потпредседница Владе и ресорна министарка Зорана Михајловић јуче најавила да ће тај проблем бити решен, Влада је на седници именовала в.д. директора Агенције", објаснио је Трифуновић.
 
Он је казао да Милошевићева долази из струке, да је била члан Градског већа у Београду задужена за саобраћај и саветник министра унутрашњих послова. 
 
Трифуновић је додао да ће већ од понедељка почети потписивање заосталих решења од којих је између 1.000 и 1.500 приотитетних. Реч је о уверењима о испитивању возила, извештајима о саобразности, уверењима о атестима и слично. "Превазишли смо технички застој и систем ће сада функционисати", нагласио је Труфуновић.
 
Он је нагласио да је Агенција за безбедност саобраћаја веома важна институција која се не финансира из буџета, и додао да ће сада поново радити у пуном капацитету. Како је рекао, Агенција ће наставити да ради на примени Стратегије за безбедност  аобраћаја за период 2015-2020. године и реализоваће 60 пројеката у 2016. години.