RSS

You are here

Кирби честитао Михајловић на успеху Србије на „Дуинг бизнис“ листи

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, Мајкл Кирби, честитао је потпредседници Владе Србије, проф. др Зорани Михајловић на изузетном успеху оствареном на рангирању на „Дуинг бизнис“ листи Светске банке која мери услове пословања.

 

„Ваши резултати су изузетан успех и требало би да будете поносни на напредак који сте остварили у тако кратком времену“, стоји у честитки коју потписује Кирби.

 

Он у писму наводи и да је он сам поносан на улогу УСАИД-а у модернизацији законске регулативе у Србији али истиче да је пресудну улогу за успех Закона о планирању и изградњи имала Влада и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

„Србија данас не би била тамо без ваших неуморних напора да се реформе спроведу“, поручио је Кирби потпредседници Владе.

 

Он је навео да је Михајловић са Министарством које води поуздан партнер Амбасаде са којим су сарађивали на питањима цивилног ваздухопловства, грађевинских дозвола и економског развоја.

 

Кирби писмо завршава речима да „има још посла и изазова које треба обавити и са њима се изборити“ али да је на основу до сада учињеног оптимиста и да верује да ће Србија следеће године на "Дуинг бизнис" листи бити још боље рангирана. На том путу, закључује Кирби, Србија може рачунати да у САД има партнера.

 

 

 

 

Документи: