RSS

You are here

Лиценцирање програма да свако дете добије једнако знање о понашању у саобраћају

Тело за координацију безбедности саобраћаја на путевима поздравља активности које велики број компанија и институција предузима уочи почетка нове школске године како би се унапредила безбедност деце у саобраћају. Да би такви програми били још успешнији, а акције боље координиране, до наредне школске године биће успостављен систем лиценцирања, како би се утврдили јасни стандарди и критеријуми за едукацију деце.
 
Циљ лиценцирања је да све институције и предузећа које желе да се укључе у остварење стратешког циља, да до 2020. године ниједно дете не погине у саобраћају, имају јасне смернице како се спроводе програми безбедности у саобраћају, које области се обрађују и које се поруке преносе деци, како би сва деца добила једнако знање о правилима понашања у саобраћају.

Такође, верујемо да ће успостављање јасних критеријума мотивисати и друге институције, компаније и организације да се укључе и осмисле своје акције усмерене ка већој безбедности деце у саобраћају.
 
Телo за координацију безбедности саобраћајa на путевима, којим председава потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, подсећа да је унапређење безбедности деце у саобраћају заједнички циљ којем теже државне институције, јавна и приватна предузећа, цивилни сектор и све иницијативе које се покрећу у тој области су добродошле, не само уочи 1. септембра, већ током читаве године.
 
Систем лиценцирања који ће бити урађен током наредних месеци поставиће оквир за постојеће и будуће програме и допринети да заједнички напори дају жељени ефекат, а то је већа безбедност за свако дете у саобраћају.
 

 

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ

МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА,

САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ