RSS

You are here

Михајловић једном недељно са представницима локалних самоуправа

Потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић једном седмично ће се састајати са руководствима општина и градова о решавању проблема на локалу, а први такав састанак биће одржан у четвртак, 25. јула 2014. године.

 

Кабинет потпредседника Владе се одмах по формирању Владе обратио руководиоцима општина и градова у Србији и затражио од њих да изложе проблеме са којима се сусрећу у свакодневном функционисању, не само у области саобраћаја и инфраструктуре, већ и у другим сегментима попут здравства, образовања, социјалне заштите.

 

Циљ оваквих пријема је унапређење сарадње између локалне самоуправе и државе,  како би се у координацији централне и локалне власти што ефикасније решавали проблеми који постоје на локалу. Прилику да разговарају са Потпредседником Владе имаће све општине у Србији, без обзира на степен развијености и структуру власти на локалу.

 

Организацијом ових састанака, биће настављена пракса директне комуникације потпредседника Зоране Михајловић са грађанима или њиховим изабраним представницима започета у Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине, која је такође имала за циљ ефикасније решавање проблема грађана.