RSS

You are here

Михајловић почасни грађанин Зајечара

Потпредседнику Владе и министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорани Михајловић данас је у Зајечару, на обележавању Дана града, уручено признање почасног грађанина Зајечара, због великог доприноса његовом развоју, помоћи током претходне грејне сезоне док је била министар енергетике и подршке локалним инфраструктурним пројектима.

 

Председник Скупштине општине Зајечар, Саша Мирковић рекао је на додели јавних признања тог града у позоришту "Зоран Радмиловић" да Михајловић има велику енергију коју не штеди у помоћи коју пружа општинама у Србији, а она је поручила да ће наставити са тиме и у наредном периоду.

 

Михајловић је раније данас присуствовала отварању реконструисане централне градске улице Николе Пашића у Зајечару, где је данас, у центру града, отворен нови кружни ток. "У јулу су почели радови на тој улици, а данас су завршени и већ се отварају радови на градњи новог моста", рекла је Михајловић.

 

 

 

Она је напоменула да јој је нарочито драго када присуствује почетку неког инфраструктурног пројекта који локална самоуправа сама финансира, а не, како је то иначе обичај, да општине позивају Владу само када траже новац.

 

Михајловић је током посете Зајечару присусуствовала и почетку изградње новог моста преко Црног Тимока у Зајечару, у насељу Котлујевац, где је поручила да је тај град пример како све локалне самоуправе у Србији треба да сарађују са Владом.

 

Радове у вредности од 115 милиона динара финансира град Зајечар, а рок за завршетак посла је 150 дана. Потпредседница Владе је изразила очекивање да ће и тај рок бити испоштован, истичући да се сви пројекти у Зајечару реализују по плану и у року.