RSS

You are here

Михајловић са директором Европске организације за безбедност ваздушног саобраћаја

Потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић састала се данас са Френком Бренером, генералним директором Европске организација за безбедност ваздушне пловидбе (Eurocontrol) o сарадњи Србије са овом међународном организацијом.

 

Михајловић је истакла да Србија жели да постане чланица Европске уније и нагласила да у сектору ваздушног саобраћаја, Србија већ испуњава највише европске стандарде.

 

Бренер се захвалио Михајловић на доброј сарадњи са Министарством и понудио помоћ „Eurocontrola“ Србији, посебно на унапређивању сарадње са земљама региона у области ваздушног саобраћаја.

 

Михајловић и Бренер разговарали су и о даљим активностима Србије на пројекту Функционалних блокова ваздушног простора (ФАБ), као и о плановима ове међународне организације за централизацију одређених функција у ваздушној пловидби на европском нивоу, уз учешће националних агенција за контролу летења.

 

„Eurocontrol“ oкупља укупно 40 европских држава у свом чланству, а Србија и Црна Гора ступиле су чланство 1. јула 2005. године.