RSS

You are here

Михајловић дочекала заменика премијера Кине

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић дочекала је данас на Аеродрому „Никола Тесла“ заменика премијера Народне Републике Кине Џанга Гаолија који борави у тродневној посети Србији.

 

Делегација из Кине допутовала је у Београд у поподневним часовима а током посете Србији разговараће и са председником Србије Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем.

 

Из надлежности Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре теме разговора биће развој односа Србије са НР Кином у оквиру мултилатералних активности „Један пут, један појас“ (нови Пут свиле) и механизма сарадње Кине са 16 земаља централне и источне Европе те Међувладина мешовита комисија за трговину и економску сарадњу, односно реализација инфраструктурних пројеката у Србији кроз Споразум о сарадњи у области инфраструктуре са посебним нагласком на мађарско-српске железнице као саставног дела сва три наведена облика сарадње.

 

 

Поред развоја укупних односа две земље тема састанака биће и обнова инфраструктурних објеката у Србији за које није могуће обезбедити финансијска средства из мултилатералних, односно билатералних извора под истим финансијским условима.

 

Циљ посете кинеске делегације Србији је интензивирање сарадње како би се на обострану корист у што већој мери  искористиле компаративне предности привреда обе земље и економски односи подигли ближе нивоу постигнутих политичких и укупних односа две земље и народа.