RSS

You are here

Михајловић и Болога о сарадњи на унапређењу популационе политике

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са Доином Бологом, регионалном координаторком Популационог фонда Уједињених нација (УНФПА), о могућностима сарадњe у области популационе политике.

 

УНФПА пружа подршку Влади Србије у напорима унапређења људских права, остваривања родне равноправности и репродуктивног здравља, рекла је Болога.

 

На састанку је оцењено да је једно од најважнијих питања превенција насиља и координисани рад свих релевантних институција како би се спречили поступци који у крајњем исходу доводе и до смрти.

 

Циљ Владе је да Србија буде друштво једнаких шанси, у којем жене неће трпети насиље и дискриминацију. Координационо тело за родну равноправност и Популациони фонд УН радиће заједно на остварењу тог циља, кроз унапређење родне равноправности, јачање породице и борбу против родно заснованог насиља, рекла је Михајловић.

 

Михајловић и Болога договориле су потписивање Протокола о сарадњи између Координационог тела за родну равноправност и Популационог фонда УН, који ће допринети успешнијој сарадњи у погледу унапређења популационе политике Србије.