RSS

You are here

Михајловић и Манчанг о заједничким инфраструктурним пројектима Србије и Кине

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором НР Кине у Београду Ли Манчангом о сарадњи Србије и Кине на реализацији започетих инфраструктурних пројеката и уговарању нових пројеката.

 

Главна тема разговора била је изградња Коридора 11, где радови на деоницама у изградњи теку по плану. Михајловић је нагласила да је због повезивања већег дела трасе значајно да што пре буде уговорена изградња деонице Сурчин-Обреновац, за коју већ постоји потписан Меморандум о разумевању са кинеском компанијом.

 

Такође је било речи и о успостављању центра за сарадњу Кине и 16 земаља централне и источне Европе у области инфраструктуре у Београду, што је договорено на Трећем самиту шефова Влада Кине и земаља централне и источне Европе, одржаном у децембру 2014. године у Београду и поновљено смерницама са састанка исте иницијативе у Суџоу 2015.

 

Амбасадор Манчанг је истакао велики допринос Владе Србије унапређењу билатералних односа две земље, посебно нагласивши значај докумената који су потписани током недавне посете премијера Александра Вучића Кини.