RSS

You are here

Михајловић: Крај свих дилема, Србија иде у ЕУ

“Отварањем првих преговорачких поглавља Србије и ЕУ стављена je на тачка на све дилеме о томе куда Србија иде. После данашњег дана, Влада Србије коју води премијер Александар Вучић јасно је поручила: Србија иде правцем Европске уније и више је нико не може вратити с тог пута”, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

Потпредседница Владе додаје да се данас треба да се сетимо и свих који су у претходних петнаест година дали свој допринос да Србија данас отвори прва преговарачка поглавља. Од влада коју су водили премијери Зоран Ђинђић и Војислав Коштуница, као и владе Мирка Цветковића и бившег председника Бориса Тадића, па до владе Ивице Дачића.

 

“Политика премијера Александра Вучића дала је коначан допринос да Србија данас у Бриселу отвори прва поглавља. Доста је Србија плаћала цену свог несврставања. Од данас се зна, Србија иде у ЕУ и постаће пуноправни члан Уније због грађана Србије, њиховог бољег животног стандарда и још јаче економије. Отварање поглавља значи и отварање још значајнијих политичких и друштвених перспектива наше земље. Србија и овим показује да је стуб стабилности у нашем, по правилу, нестабилном региону”, истакла је Михајловић.

 

Она напомиње да нас у током овог поступка чека доста посла и да ћемо на крају преговора остварити основни циљ ове Владе: модерна, безбедна, економски развијена и пристојна Србија.

 

“На том путу очекујемо и помоћ наших пријатеља чланица ЕУ, али Србија на овом путу неће заборавити и све наше историјске пријатеље”, каже потпредседница Михајловић.