RSS

You are here

Михајловић: Најбољим студентима шанса да граде Србију

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић поручила је данас да треба младима дати шансу да раде и да ће најбољи студенти Саобраћајног факултета у Београди моћи да учествују у реализацији инфраструктурних пројеката у Србији.

 

"У претходних шест и по деценија на овом факултету је дипломирало око 6.000 саобраћајних инжењера, што је велики капитал за Србију. Неки су ван земље и граде путеве и пројектују ван Србије, али за вас који сте овде наша је обавеза, као државе и владе, да створимо амбијент не само да завршите студије и да се даље образујте већ и да учествујете у реализацији инфраструктурних пројеката у земљи", рекла је Михајловић обраћајући се студентима Саобраћајног факултета на свечаном затварању сајма послова и пракси “Transport and Traffic Business Days 2016”.

 

Михајловић је са деканом Саобраћајног факултета др Небојшом Бојовићем потписала Протокол о сарадњи између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Саобраћајног факултета, који предвиђа сарадњу у области организовања и реализовања универзитетске праксе студената и дипломаца овог факултета. "Ви који сте на завршним годинама студија имате могућност да будете део процеса у јавним предузећима и државној управи у ресору за који се образујете", поручила је потпредседница Владе студентима и додала да је у Србији много тога урађено у претходне две године и да ће се много тога тек градити.

 

Потпредседница Владе је истакла да Саобраћајни факултет није први са којим Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре потписује протокол о сарадњи, те да већ сарађује са бројним факултетима и универзитетима.  Михајловић је подсетила да је стопа незапослености младих скоро 40 одсто, што је озбиљан проблем за привреду сваке земље. "Потрудићемо да се да буде посла за све, а ви се трудите да будете најбољи", додала је она.

 

Декан факултета Небојша Бојовић захвалио се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на подршци, додајући да је уверен да протокол неће бити мртво слово на папиру. “Можемо да будемо поносни што се Београдски универзитет налази на Шангајској листи најбољих универзитета, с обзиром да има 10 земаља ЕУ које немају своје универзитете рангиране на тој престижној листи”, навео је он.