RSS

You are here

Михајловић обилази депонију пепела у ТЕНТ-у

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић обићи ће у четвртак, 2. јула у 11 часова депонију пепела Термоелектране „Никола Тесла Б“ у Обреновцу (МЗ Ушће).

 

Михајловић депонију обилази дан уочи ступања на снагу Уредбе о примени пепела у грађевинарству и путоградњи коју је Влада Србије усвојила на седници одржаној 25. јуна. Овом Уредбом ближе се прописују услови за коришћење пепела као грађевинског материјала и у Србији будући да таква пракса у земљама САД и Европске уније постоји више од 50 година.

 

На депонијама у Србији тренутно има око 200 милиона тона пепела тржишне вредности око милијарду евра. Употребом пепела из термоелектрана и других термоенергетских објеката могу се остварити уштеде од 30 од 80 одсто у изградњи путева у поређењу са коришћењем стандардних грађевинских материјала.

 

Обиласку ће присуствовати и заменик директора ТЕ „Никола Тесла“ Милан Петковић.

 

Новинарима и сниматељима биће обезбеђен превоз. Молимо колеге да због организације превоза потврде свој долазак на е-маил: press@mgsi.gov.rs до среде, 1. јула у 15 часова.

 

Полазак ће бити организован испред зграде Владе Србије (код улаза из Немањине улице) са поласком у 9.30 часова.