RSS

You are here

Михајловић потписала меморандум и протокол за унапређење сарадње са министарствима Републике Српске

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић потписала је данас,  у оквиру 7. заједничке седнице Владе Србије и Владе Републике Српске, два документа којима се унапређује сарадња са два министарства из РС - за просторно планирање, уређење, грађевинарство и екологију и за саобраћај и везе.

 

Протокол о усаглашавању ставова у областима стручних испита и лиценцирања из области грађевинарства и просторног планирања Михајловић је потписала са Сребренком Голић, министарком за просторно планирање, уређење, грађевинарство и екологију РС. Са  министром саобраћаја и веза РС, Неђом Трнинићем, потписан је Меморандум у сарадњи у области саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре.

 

Протокол предвиђа наставак активности на сарадњи и усаглашавању ставова о условима узајамног признавања стручних испита и лиценци из области грађевинарства и просторног планирања, као и формирања конзорцијума грађевинских компанија Србије и Републике Српске.

 

Потписивањем Меморандума, стварају се услови за успостављање интензивније сарадње између Србије и Републике Српске и развој регионалне сарадње у области саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре, као и размену искустава на путу европских интеграција.