RSS

You are here

Mихајловић: Вредност капиталних пројеката шест милијарди евра

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је укупна вредност свих капиталних пројеката у друмском, железничком и водном саобраћају који се реализују у Србији, процењена на близу шест милијарди евра.
 
"То је вредност свих пројеката који се реализују, а од њих су неки на почетку као што је модернизација пруге Београд-Будимпешта, док су неки на крају, као што је Коридор 10", рекла је Михајловићева у интервјуу агенцији Бета.
 
Она је додала да је пруга Београд-Будимпешта веома значајна за Србију и интерес је да та пруга буде модернизована по европским стандардима, за возове брзине 200 километара на сат.
 
Нагласила је и да је веома важно да се што пре с кинеским партнерима постигне договор о начину финасирања модернизације те пруге, јер, како је прецизирала, до договора још није дошло због разлике двеју страна у процени вредности радова.
 
"Очекујем у наредних месец дана у односу на студију оправданости да утврдимо и вредност тог пројекта. Реч је о износу од близу милијарду евра", казала је министарка подсетивши да се један део деонице те пруге Стара Пазова-Нови Сад финасира из руског кредита, а у јуну је потписан анекс уговора о томе.
 
Извор: БЕТА