RSS

You are here

Mихаjловић затражила утврђивање одговорности за барски воз

Mихаjловић jе додала и да ће бити утврђено ко jе одговоран што jе барски воз у недељу стаjао у близини Ваљева девет сати са путницима уместо да jе организован алтернативни превоз.

 

Mихаjловић jе рекла, одговараjући на питање новинара ко jе одговоран што jе воз након судара са путничким возилом на путном прелазу између Словца и Диваца са путницима чекао толико дуго, да jе одговорност на железници и да jе данас већ имала састанак поводом тог догађаjа.

 

Oна jе казала да jе требало да се обезбеди алтернативни превоз како се путници не би смрзавали у возу и да ће бити утврђено да ли су криви надлежни у предузећу Србиjа воз или Инфраструктура железнице Србиjе.

 

"Mени jе потпуно свеjедно да ли jе у питању директор Србиjа воза или Инфраструктуре и шта jе узрок тога да воз стоjи. Mислим да људи мораjу да схвате како се управља предузећем и када сте директор jедног предузећа и деси вам се да толико стоjи воз или два сата онда сте дужни да нађете алтернативни начин како да те људе превезете, а не да они на минус пет или 10 седе у возу и чекаjу да се воз поправи", истакла jе министарка.

 

Mихаjловић jе казала да ће сутра уjутру бити одржан jош jедан састанак и да ће одговарати они коjи су криви за таj пропуст.

 

"Порука за све директоре jе када радите неки посао 24 сата, дужни сте да будете везани за своj посао и какав год проблем да се догоди дужни сте да се бавите њиме", поручила jе Mихаjловић.

 

Mеђународни воз из Беогада за Бар, коjи jе на путном прелазу налетео на возило jуче око 11 сати када jе страдала jедна особа наставио jе пут ка Бару тек око 20.15 сати са дизел локомотивом.

 

Након увиђаjа и истражних радњи, оштећени воз ниjе могао да настави путовање због квара на контактноj мрежи.

 

Деоница барске пруге, између станица Словац и Дивци, била jе после седам седам сати прекида поново оспособљена за редован железнички саобраћаj, саопштиле су Железнице Србиjе.