RSS

You are here

Михајловићева: 2019. у знаку успеха у инфраструктури, настављамо да градимо ауто-путеве и у 2020.

“Година 2019. била је у знаку великих резултата у области инфраструктуре, о чему говори 130 километара ауто-путева пуштених у саобраћај на Коридору 10 и “Милошу Великом”, као и почетак радова на изградњи четири нова ауто-пута”, рекла је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

”Завршен комплетан Коридор 10 и ауто-пут “Милош Велики” од Сурчина до Чачка резултат је који је у корист грађана Србије и који не може бити умањен ни цинизмом аналитичара, нити нападима опозиционих политичара. За грађане Србије, нови ауто-путеви значе брже и безбедније путовање, бољу повезаност унутар земље и са регионом, али и могућност да се као земља брже развијамо, јер улагање у инфраструктуру  покреће привредни раст и омогућава нове инвестиције”, каже Михајловићева.

 

Она додаје да је иза нас 350 километара ауто-путева изграђених у претходних неколико година, а да су испред нас нови пројекти, нови ауто-путеви и брзе саобраћајнице које ће учинити Србију истинским транзитним чвориштем у региону, али и бољим местом за живот њених грађана.

 

“Наставићемо да радимо тако да и 2020. и године после ње буду у знаку великих инвестиција, нових ауто-путева и бржег развоја, јер је то важно за будућност наших грађана”, додаје Михајловићева.