RSS

You are here

Михајловићева: Аеродром “Морава” отварамо за Видовдан

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да ће 28. јуна Аеродром “Морава” код Краљева бити отворен за цивилни ваздушни саобраћај.

 

“Аеродром “Морава” ће од Видовдана функционисати као цивилно-војни и на то сам веома поносна, јер због своје позиције овај аеродром може да буде значајан за карго саобраћај у овом делу Европе. Непосредно у близини аеродрома пролазиће и Моравски коридор, који почињемо да градимо ове године, и кад се томе дода и железница, у логистичком смислу не постоји боља ствар у овом делу Србије”, рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара у обиласку радова на Коридору 11.

 

Она је додала да се управо због перспективе развоја карго саобраћаја планира проширење писте, као и да је јако важно да, поред Београда и Ниша, и овај део Србије има свој аеродром.

 

“Аеродром ће радити у складу с тим како буду летели авиони. У овом тренутку нема још редовних летова, али се разговара с компанијама које желе да лете с “Мораве”, и у путничком и у карго саобраћају”, додала је Михајловићева.