RSS

You are here

Михајловићева: Авио-линија између Београда и Приштине кад се створе услови

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да би било добро да постоје летови између Београда и Приштине и да се ради на стварању административних и техничких услова који би то омогућили.

 

“Као што имамо аутобуске линије између Београда и Приштине, сматрамо да таква линија може само да донесе добро и спремни смо да радимо на томе да стварамо админстративне и техничке услове за то”, рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара после потписивања споразума о сарадњи и уговорног споразума за пројекат сакупљања и пречишћавања отпадних вода централног канализационог система Града Београда.

 

Поводом најаве да ће Министарство привреде с немачком авио-компанијом “Луфтханза” потписати меморандум о разумевање, као и да би линија могла да заживи након што се укину таксе, Михајловићева је рекла да се административни и технички услови односе најпре на део од Београда до одређене тачке на административној линији, а онда и даље до Приштине, и да је за то потребно постићи и одговарајући споразум с УНМИК-ом, кад се за то створе услови.

 

Михајловићева је нагласила да Србија подиже мале аеродроме и да је осим нишког и краљевачког аеродрома, планирано да се развијају и други мали аеродроми у Србији.

 

“На нишком аеродрому креће изградња новог торња контроле летења ове године, као што ће се радити и на београдском аеродрому. Ради се и пројектно-техничка документација за изградњу нове писте на аеродрому “Морава”. Планирамо да развијамо и аеродром “Поникве” код Ужица који би могао да буде атрактиван пре свега због туризма. Инвестиције у тај аеродром требало би да почну 2021. године, у износу од 5 до 10 милиона евра. Такође, постоји интерес за развој борског аеродрома и аеродрома у Новом Саду”, рекла је Михајловићева.