RSS

You are here

Михајловићева: Борићемо се да Србија буде у топ 10 на Дуинг бизнис листи, као што смо већ у грађевинским дозволама

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, председавала је данас седницом Заједничке групе за унапређење позиције Републике Србије на листи Светске банке Дуинг бизнис, на којој је донета одлука о изради Акционог плана “Србија у топ 10” на овој листи.

 

“Србија је најконкурентнија у области грађевинских дозвола, а највећи напредак забележен је у унапређењу положаја мањинских акционара. Међутим, ми знамо да можемо још боље. Ако можемо да имамо континуиран напредак у једној области, као што су грађевинске дозволе, можемо и у другим областима, и наш циљ треба да буде Србија у првих 10 на Дуинг бизнис листи”, рекла је Михајловићева.

 

Она је нагласила да се Влада Србије не бави Дуинг бизнис листом због саме листе, већ због грађана наше земље, како би створила услове да се у Србији живи боље.

 

Потпредседница Владе је захвалила свима који су допринели да Србија ове године унапреди свој рејтинг на Дуинг бизнис листи, укључујући чланове радне групе, чланове Владе Србије, НАЛЕД и Град Београд.

 

На данашњој седници учествовали су министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, државни секретари у Минстарству трговине, туризма и телекомуникација и Министарству привреде, Стеван Никчевић и Драган Стевановић, помоћница министарке правде Јелена Деретић, градоначелник Београда Зоран Радијичић, директор Канцеларије за информационе и електронску управу Михајло Јовановић и представници НАЛЕД-а.

 

Као поклон, свим присутнима на седници подељени су подметачи у облику ћилима, ручни рад жена са села, израђени у оквиру иницијативе "Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима", као и блокови са поруком "Бити у првих 10".