RSS

You are here

Михајловићева: Бринемо о свим нашим грађанима, шаљемо авионе да их вратимо у Србију

„Влада Србије заједно са председником чини све да помогне нашим грађанима који су се нашли на другим аеродромима и у државама. Није једноставно и лако, ради се на томе 24 сата, али полако успевамо да их вратимо у земљу. Тако смо за наше људе који су са разних летова дошли до Хаване, рецимо, уредили да дођу до Москве, где смо послали авион Ер Србије по њих. То није једини лет, има их још, бринемо о нашим грађанима на територији свих земаља “, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструткуре проф. др Зорана Михајловић.

 

Михајловићева је подсетила да су аеродроми у Србији затворени за међународни путнички саобраћај, али да функционишу за карго и хуманитарне летове.

 

Упитана да прокоментарише стање у области транспорта, Михајловићева је истакла да је од 13. марта у Србију ушло преко 20 хиљада теретњака, од чега је једна половина за наше потребе, а друга у транзиту.

 

„Транспорт је витални део сваког друштва, он се несметано одвија, све што нам је неопходно долази у Србију сваки дан, јер је санбдевање наших грађана и грађанки најважније. Водни теретни саобраћај се, такође, одвија и то је значајно, не само због транзита, већ за потребе наше земље“, рекла је она.

 

Потпредседница Владе још једном је апеловала на све грађане и грађанке да поштују препоруке Минситарства здравља и струке и остану код својих кућа.

 

„Најважније је да слушамо и поштујемо све препоруке Министарства здравља и лекара, као и одлуке Владе, јер то је за наше добро, за добро наших породица и свих грађана и грађанки – да останемо код куће и сачувамо сваки живот“, закључила је она.