RSS

You are here

Михајловићева честитала студентима ФОН-а треће место на светском такмичењу у решавању студија случаја  

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, честитала је студентима ФОН-а Растку Дамњановићу, Наташи Владисављевић, Исидори Перовић и Милошу Шпановићу освојено треће место на свету на такмичењу у решавању студија случаја у Хонгконгу.

 

“И као појединци, и као држава, можемо да напредујемо само ако стално унапређујемо знање, а ви сте, заједно са својим професорима, то и доказали, такмичећи се са најбољима на свету. Показали сте да су највећи ресурс Србије управо људи, који имају знање, жељу, енергију да иду напред, да се усавршавају и који представљају најважнију карику која повезује Србију каква је данас, са модерном и развијеном Србијом која је заједнички циљ свих нас”, каже Михајловићева.

 

“Проблеми које сте решавали на такмичењу, у вези са глобалним кинеским пројектом “Један појас, један пут”, односима НР Кине и САД и другима, питања су која ће имати велики утицај на цео свет, а Србија ће моћи да се брже развија само ако те односе разуме и пронађе своје место у светским токовима“, додала је Михајловићева.