RSS

You are here

Михајловићева: Циљ Србије да буде у првих пет земаља на свету по условима пословања

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас састанак Заједничке групе за унапређење позиције Србије на Дуинг листи Светске банке о условима пословања.

 

На састанку, којем су, између осталог, присуствовали ресорни министри финансија и рударства и енергетике, Синиша Мали и Александар Антић, било је речи о даљим активностима Србије на унапређењу положаја на овој ранг-листи и констатовано да су досадашње реформе које је наша држава спровела, посебно у сектору грађевинарства увођењем електронских грађевинских дозвола, по чему смо већ препознати у свету, показале колико је важно наставити даљи пут рефоми.

 

„Припремили смо амбициозан акциони план за даље унапређење положаја Србије на Дуинг бизнис листи, који ће Влада Србије у најскоријем року усвојити. Наш циљ је да у наредних неколико година доспемо у првих пет земаља света по условима пословања. И поред огромног успеха у погледу издавања грађевинских дозвола, наставићемо даље побољшање у овом сектору, очекујем да и у свим осталим областима – од отпочињања послова, прикључка на струју, катастра, добијања кредита и осталих, учинимо неопходне напоре и искористимо потенцијал да додатно напредујемо“, истакла је Михајловићева.

 

Сви учесници састанка изразили су спремност да у оквиру својих надлежности крену у спровођење активности из припремљеног акционог плана.

 

Састанку су присустовали и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, помоћник министарке правде Чедомир Бацковић, директори Републичког геодетског завода и Агенције за привредне регистре, Борко Драшковић и Милан Лучић, директор Kанцеларије за ИТ и е-управу Михаило Јовановић, као и директорка за регулаторну реформу у НАЛЕД-у Јелена Бојовић.