RSS

You are here

Михајловићева: Данас поподне још један лет за Париз по наше држављане

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да Влада Србије уз помоћ председника Републике интензивно ради на враћању наших грађана који су задржани на међународним аеродромима у Европи и свету.

 

„Није лако ни једноставно, ради се 24 сата на томе. Поред наших грађана које смо довезли са аеродрома у Хавани и Москви, синоћ је на Аеродром „Никола Тесла“ слетео и авион из Дохе са 140 путника. У току вечери слетео је и авион из Париза са 144 путника и једном бебом, док је у току ноћи долетео авион из Шангаја са помоћи коју нам шаљу наши кинески пријатељи. Хвала кинеском народу, председнику Си Ђинпингу и амбасадорки Чен Бо на свему што чине за нашу земљу у овом тренутку”, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да је за данас планиран још један хуманитарни лет за Шангај, који би по плану требало да слети назад у Београд у среду у 13.30 часова.

 

„За данас је, такође, планиран још један лет за Париз, којим би нешто пре 10 сати увече требало да се у земљу врати још наших грађана. Чинимо све што можемо да обезбедимо како хуманитарни карго, који је јако важан у овим тренуцима, тако и свим нашим људима да се врате”, закључила је она.