RSS

You are here

Михајловићева: До краја 2021. брза пруга од Београда до Новог Сада, ауто-пут Појате-Kрушевац и Чачак-Пожега

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да ће до краја наредне године бити завршена три велика инфраструктурна пројекта: брза пруга од Београда до Новог Сада, деоница ауто-пута “Милош Велики“ од Прељине до Пожеге и прва деоница Моравског коридора, од Kрушевца до Појата.

“У децембру 2021. године план је да имамо завршену прву деоницу ауто-пута Појате-Прељина, дужине 27 километара, од Појата до Kрушевца. Такође, на јесен идуће године завршавамо деонице брзе пруге од Београда до Новог Сада и тада ћемо имати и прве брзе возове на овој релацији који ће путовати око 25 минута. То није питање само повезивања Београда и Новог Сада, већ показује колики значај држава данас придаје модернизацији железнице”, рекла је Михајловићева гостујући на ТВ Прва.

 

Она је додала да би до краја идуће године требало да буде завршена и деоница “Милоша Великог” од Чачка до Пожеге, једна од грађевински најтежих на целом ауто-путу.

 

Михајловићева је нагласила да радови на инфраструктурним градилиштима нису стали ниједног тренутка, ни у најтеже време епидемије и ванредног стања, али да су неке друге области, као што је ваздушни саобраћај, претрпеле значајну штету.

“За време епидемије сви су видели колико је важно имати националну компанију, јер је управо „Ер Србија“ вратила хиљаде наших људи из целог света и превозила хуманитарну помоћ у Србију. Неспорно је да ће држава помоћи „Ер Србији“, то раде у целом свету и то и Европа препоручује, али ћемо о томе знати више након разговора са партнерима у овој компанији”, рекла је Михајловићева.