RSS

You are here

Михајловићева: Додатне 1,3 милијарде динара за путну инфраструктуру Сремског округа

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Општину Пећинци и са начелником Сремског округа и председницима локалних самоуправа из овог краја разговарала о развоју друмске и железничке инфраструктуре, као и о осталим темама из ресора Министарства. 

 

“На данашњем састанку направили смо реалну динамику реализације пројеката за ову и 2020. годину. Определићемо додатне 1,3 милијарде динара за реконструкцију путева у Сремском округу. Хвала свим општинама и граду Сремској Митровици на подршци коју нам пружају за капиталне пројекте које Министарство води - изградњу брзе пруге Стара Пазова-Нови Сад, као и будућег ауто-пута од Београда до Сарајева, за који очекујемо да у јуну започну радови на деоници Сремска Рача-Кузмин”, истакла је она. 

 

Михајловићева је додала да је због изградње ауто-пута Сурчин-Обреновац и превоза песка уништен локални пут Деч-Прека калдрма-Ашања и да ће држава са извођачем радова договорити да се тај пут реконструише. Она је додала и да је са „Железницама Србије“ договорено да до јуна буду реконструисани путни прелази у Шиду. 

 

Жељко Трбовић, председник Општине Пећинци, изразио је захвалност потпредседници Владе Србије и њеном тиму на брзим и ефикасним одговорима на њихове захтеве, и додао да је данас договорено да се реконструише неколико путева у овој локалној самоуправи, што ће допринети бољем квалитету живота мештана. 

 

“Договорили смо реконструкцију путева Деч-Прека калдрма-Ашања, Попинци-центар Пећинаца, као и проширење пута од Суботишта до Огара. Хвала потпредседници Владе на брзом реаговању и томе што је са собом данас повела директоре јавних предузећа чији ресори су нам веома важни”, рекао је Трбовић. 

 

Начелник Сремског округа Перица Гаковић рекао је да је данас одржан исцрпан састанак са председницима свих локалних самоуправа овог округа и да се разговарало о путној инфраструктури, али и озакоњењу, издавању грађевинских дозвола, катастру и градњи станова за припаднике служби безбедности. 

 

Састанку су присуствовали градоначелник Сремске Митровице и председници општина Стара Пазова, Инђија, Шид, Ириг и Рума.