RSS

You are here

Михајловићева: Договорено реформисање Института за путеве

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са генералним директором Института за путеве Братиславом Милићем и замеником директора Мирославом Белошевићем, са којима је разговарала о даљем унапређењу сарадње и потреби реформисања Института у циљу ефикаснијег обављања послова.

 

Михајловићева је истакла да ће Влада Србије подржати све што је квалитетно и што доноси развој и да је у складу с тим потребно реорганизовати Институт за путеве, како би послови које обавља били још ефикаснији и профитабилнији.

 

„Институт за путеве ангажован је на великом броју пројеката које Министарство реализује и тек нас чекају озбиљни и велики пројекти. Зато је потребно да се хитно уради темељна реорганизација Института, да заједно направимо стратешки оквир како бисмо Институт подигли на место које му припада, и у погледу структуре капитала, организационо и кадровски“, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе је подсетила да је Институт за путеве од 2013. до 2017. године наплатио 1,7 милијарди динара по пројектима од државе.

 

„Држава је својом стабилном политиком створила услове да се ради и гради више него икада. Зато нам треба квалитетан Институт, а не компанија у којој је некада било проблема са пројектима. Нећемо дозволити да пројектантске куће буду уско грло“, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да је Институт за путеве једна од наших најважнијих компанија у овом сектору, која обавља озбиљне послове и образује младе инжењере, што је веома значајно због великих пројеката који долазе.

 

Институт за путеве ангажован је на многобројним пројектима МГСИ, између осталог, на изради главног пројекта за изградњу Коридора 10, деоницама на источном и јужном краку, пружању услуге стручног надзора у изградњи Коридора 11, деоница Обреновац–Уб и Лајковац-Љиг, као и изради идејног пројекта за Фрушкогорски коридор.