RSS

You are here

Михајловићева: Долазак америчког развојног фонда потврда стабилности Србије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са Кејлебом Мекеријем, саветником директора америчке Развојне финансијаске корпорације (ДФЦ), са којим је разговарала о могућностима сарадње у области инфраструктурних пројеката.

 

Михајловићева је том приликом рекла да је Србија прва земља у региону која разговара са овом федералном америчком агенцијом, те истакла да је то још један доказ да односи Србије и Сједињених Америчких Држава иду узлазним партнерским и пријатељским током.

 

Потпредседница Михајловић је нагласлила да је долазак америчке агенције у Србију од великог значаја за нашу земљу јер је ову агецију и све људе који је воде именовао директно председник САД Доналд Трамп.

 

„Ово је добар и важан знак за нашу земљу и још једна потврда стабилности Србије. Данас смо разговарали о инфраструктурним пројектима и новом инвестиционом циклусу „Србија 2020-2025“. Верујемо да ће бити прилике да видимо још америчких инвестиција у Србији, јер то значи нова радна места и наставак привредног развоја земље, што је наш циљ“, рекла је она.

 

Кејлеб Мекери истакао је да је Србија важна европска држава, регионални економски лидер и кључна земља за стабилност и просперитет региона, те да је Развојна финансијска корпорација САД спремна да ради заједно са Србијом и да подржи привредне инвестиције и даљи развој земље.

 

„Желимо да будемо партнер у економском успеху Србије и да подржимо ваше стратешке циљеве и повезивање Србије са регионом. Такође, наставићемо да подржавамо вашу земљу у циљу интеграција у Европску унију. Данас смо имали веома добар разговор и верујем да ћемо остварити стратешко партнерство“, рекао је Мекери.